Sopraano Sirkka Lamminen

Sopraano Sirkka Lamminen on lunastanut paikkansa Suomen klassisen musiikin eliittilaulajien joukossa. Hän on saanut kiitosta laulutekniikkansa erinomaisesta hallinnasta ja musiikillisesta huippuosaamisestaan sekä älykkäästä lavatyöskentelystä ja ihmisläheisestä esiintymistyylistään. Sirkka Lamminen toimii Alavudella järjestettävän Toivo Kuula -laulukilpailun taiteellisena johtajana.

Sirkka Lammisen ääniala on laaja. Hänen repertuaariinsa kuuluu kaikkiaan noin 40 oopperaroolia, pääasiassa lyyrisen ja dramaattisen koloratuurisopraanon sekä lyyrisen sopraanon rooleja. Sirkka Lamminen on tullut tunnetuksi erityisesti dramaattisesta Mozartin Taikahuilun Yön kuningattaren roolista. Verdin naishahmoista Rigoleton Gilda ja La Traviatan Violetta ovat ruumiillistuneet koskettavasti niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa produktioissa hänen tulkitsemanaan. Sirkka Lammisen komediennen kyvyt puolestaan ovat tulleet tunnetuksi Sevillan Parturin Rosinan ja Ryöstö Seraljista Blonden roolissa sekä Lepakon Adelen ja Iloisen Lesken Valenciennen rooleissa. Uusimpia roolivalloituksia ovat Mozartin sankarittaret oopperoissa Don Giovanni (Donna Anna) ja Ryöstö Seraljista (Konstanze). Sirkka Lamminen on niittänyt suosiota estradien lisäksi mm. Youtube -videolla Soprano's surprise, joka on kerännyt yli miljoona katsomiskertaa. 

Sirkka Lammisella on lisäksi monipuolinen kirkkomusiikki- ja yksinlauluohjelmisto. Sirkka Lamminen on vieraillut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Zürichin ja Bernin oopperataloissa, Rooman oopperassa, Hampurin valtionoopperassa, Opéra de Baugéssa Ranskassa, Viron kansallisooppera Estoniassa, kotimaisten oopperayhdistysten produktioissa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sirkka Lamminen esiintyy oopperatalojen lisäksi säännöllisesti orkesterien ja kuorojen solistina kotimaassa ja ulkomailla. 

Sirkka Lamminen on palkittu kaikissa merkittävissä kotimaisissa laulukilpailuissa. Hänelle on myönnetty Alavuden kaupungin kulttuuripalkinto ja koulun musiikinopettajien Pro Musica -mitali. Sirkka Lamminen työskentelee oopperalaulajana sekä laulupedagogina. Hän valmistaa työnsä ohella musiikin tohtorin tutkintoa Taideyliopistossa, Sibelius-Akatemian DocMus -yksikön taiteilijakoulutuksessa. 

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto, Suomen Kulttuurirahaston keskurahasto,  Valtion säveltaidetoimikunta, Arvo Aution rahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Selim Eskelinin säätiö, Suomen Kansallisoopperan Pro Ooppera -säätiö ja Tampereen Pro Ooppera, Taiteen Keskustoimikunta, Sibelius-Akatemia, Viipurin Taiteenystävät ry ja Alfred Kordelinin säätiö ovat tukeneet Sirkka Lammisen opintoja apurahoin.